Την Κυριακή 18 Ιουνίου ο ΑΣΗ  διοργάνωσε με επιτυχία  το 1ο Autocross X Battles στο Kartodromo στης Αφιδνες.

Το Autocross X Battles είναι μια νέα μορφή αγώνων σε μικτή διαδρομή άσφαλτος 80% – χώμα 20% όπου συμμετέχουν οδηγοί απο όλα τα είδη αγώνων αυτοκινήτου.

Πάνω απο 35 οδηγοί  απο τον χώρο των χωμάτινων – ασφαλτινων rally , αναβάσεων , drift , Gtcc αλλά και dragster συμμετείχαν στον αγώνα.

O αγώνας αυτός δεν είναι ένα απλό gp tuning αλλα κάτι πολύ διαφορετικό . . οι οδηγοί κάνουν χρονομετρημένα και βάση αυτών  μετά κατατάσσονται σε ζευγάρια και κάνουν μάχες όπως στους αγώνες dragster , ενώ παράλληλα τρέχουν δυο δυο στην ίδια διαδρομή αλλά σε διαφορετικό σημείο και διαστρώνουν την διαδρομή σε διαφορετικό χρόνο.

Δυστυχώς ο καιρός μόνο Ιούνιο που δεν θύμιζε,  με αρκετό κρύο και να βρέχει ασταμάτητα μέχρι το απόγευμα της Κυριακής  όπως  ήταν  φυσικό  κράτησε  πολλούς θεατές σπίτι τους.

Παρόλα αυτά σε όλες τις κατηγορίες έγιναν δυνατές μάχες που κριθήκαν σε χιλιοστά ενώ κατα γενική ομολογία αγωνιζόμενοι και θεατές έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις και όλοι περιμένουν για το επόμενο.

Να μην ξεχάσουμε να πούμε οτι οι νικητές των ολων των κατηγοριών κέρδισαν πάνω απο 7000ε πολύ σημαντικά δώρα απο κορυφαία καταστήματα του χώρου.

Ο επόμενος αγώνας θα γίνει προς το τέλος του χρόνου σε κάποιο αεροδρόμιο ίσως . . με πολύ μεγαλύτερη πίστα για δυνατότερο θέαμα!!