Ο ΑΣΗ υπο την αιγίδα της ΟΜΑΕ και την βοήθεια της περιφέρειας Κρήτης διοργάνωσε τον 1ο αγώνα που πανελληνίου πρωταθλήματος Drift για το 2024 ενώ τίποτα απ όλα αυτά δεν θα ήταν δυνατά χωρίς την βοήθεια του κ Αυγενάκη.

Για ακόμα μια φορά ο αγώνας της Κρήτης ανέβασε ακόμα πιο ψηλά τον πήχη των διοργανώσεων  drift στην χώρα μας . . . Για πρώτη φορά σε ελληνικό αγώνα υπήρχαν 3 κάμερες και 2 drone των οποίων τα πλάνα έβλεπαν οι κριτές live συγχρόνως  ενώ του χρόνου αυτά τα πλάνα θα έχουν την δυνατότητα να τα βλέπουν και οι θεατές live σε μεγάλη οθόνη!!!

Άρρωστη  Διαδρομή με πάρα πολύ θέαμα  , πολύ γρήγορη ροή με πάνω από 15 περάσματα σε κάθε οδηγό και πάνω από 3000 τρελαμένοι θεατές να χειροκροτούν διαρκώς τους εκστασιασμένους από την ατμόσφαιρα οδηγούς !!

Αυτό ήταν το λιμάνι όλο το διήμερο !!

Στα αγωνιστικά τώρα έγινε χαμός  . . . . .στην Drift 3 είχαμε πολλούς νέους οδηγούς αλλά και πρωταγωνιστές όπως φαίνεται . . . .ο Γκούβρας κυριάρχησε στον μεγάλο τελικό μετα από πάρα πολύ σταθερά και αποτελεσματικά περάσματα , αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον επίσης πάρα πολύ καλό Κασάμπα από την Χίο ο οποίος εντυπωσίασε το κρητικό κοινό.

Στον μικρό τελικό νικητής μετα από πάρα πολύ καλό αγώνα ο Κρητικός Γεωργαντωνάκης ο οποίος αν βελτιώσει το αμάξι του θα ανέβει πολύ ακόμα με τέταρτο τον Σαντορινιό Ρούσο με την πανέμορφη άσπρη γιαπωνέζα του.

Στην Drift 2 o περυσινός πρωταθλητής της drift 3 Χωραφάκης όρμησε  και καθάρισε τον 1ο αγώνα της χρονιάς παίρνοντας βαθμολογικό προβάδισμα από την αρχή , με δεύτερο τον πάρα πολύ καλό και πολλά υποσχόμενο Μπουρλούκα από την Καλαμάτα ενώ τρίτος τερμάτισε ο Τσιλεδάκης με την κατακόκκινη Γερμανίδα του από το Ρέθυμνο.

Τέλος στα μεγάλα παιδιά της Drift 1 όπως ήταν αναμενόμενο έγινε της τρελής  . . .μετα από πολλές μάχες και καπνούς οι Χαντζαράς και Ζιλιμπινάκης νίκησαν όλες τις μάχες τους και βρέθηκαν μαζί στον τελικό με τους Βερνίκο και Γκινοστάτη να παίζουν για τον μικρό τελικό αντίστοιχα.

Στον μικρό τελικό ο Βερνίκος επικράτησε άνετα του Γκινοστάτη μιας και ο οδηγός των Drift Pilots αντιμετώπισε κάποια τεχνικά θέματα και δεν κατάφερε να αποδώσει στο 100% του , παρόλα αυτά έκανε τον καλύτερο αγώνα της καριέρας του.

Στον μεγάλο τελικό όπως ήταν αναμενόμενο έγιναν τρελές μάχες και όλα κρίθηκαν σε λεπτομέρειες μιας και οι δυο , Ζιλιμπινάκης και Χαντζαράς οδήγησαν σε άλλο επίπεδο.

Και στις 4 μάχες που έκαναν τα έδωσαν όλα και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να τρελάνουν και τους 3000 θεατές που βρίσκονταν στο λιμάνι ενώ συγχρόνως δημιουργήθηκε η κλασική κρητική ανεπανάληπτη ατμόσφαιρα που σίγουρα δεν θα ξεχάσει κανείς ποτέ !!

Τελικά την νίκη πήρε ο Zulu με το κτήνος του  και έδειξε ότι ακόμα και χωρίς προπόνηση μπορεί να κάνει αυτό που θέλει . . .ο Χαντζαράς από την άλλη με οδήγηση πρωταθλητή κατάφερε να δυσκολέψει πάρα πολύ τον Zulu αλλα τελικά αρκέστηκε στην δεύτερη θέση.

Μετα το τέλος έγιναν και οι απονομές με πάρα πολύ κόσμο να κάθετε για να χειροκροτήσει τους νικητές . . . συγχαρητήρια σε όλους τους οδηγούς και ομάδες που κατέβηκαν στην μεγαλόνησο αλλά και σε όλους τους πολύ ανεβασμένους κρητικούς οδηγούς που έτρεξαν και έδειξαν πόσο δυνατοί είναι παίρνοντας τις 2 από τις 3 κατηγορίες του πρωταθλήματος , και τέλος να ξαναπούμε ότι το κρητικό κοινό είναι μακράν το καλύτερο στην χώρα μας και το απέδειξαν για ακόμα μια φορά !!

Ραντεβού του χρόνου για έναν ακόμα δυνατότερο αγώνα και να μην ξεχάσουμε να ευχαριστήσουμε και την εταιρεία ANEK για την πολύτιμη βοήθεια που έδωσε σε όλους οδηγούς και ομάδες που επισκέφτηκαν το νησί της Κρήτης.