Ο 1ος γύρος του φετινού πανελληνίου πρωταθλήματος  Drift πραγματοποιήθηκε  στην πίστα των Μεγάρων από την start line το σαββατοκύριακο 30-31 Μαρτίου με την βοήθεια της proaction.

Με περισσότερες από 50 συμμετοχές ξεκίνησε το φετινό πρωτάθλημα , πράγμα το οποίο δείχνει ότι  και φέτος  θα είναι μια πολύ δυνατή χρονιά  ενώ πολύ θετικό είναι το ότι πολλοί νέοι οδηγοί έχουν ξεκινήσει να τρέχουν σε αγώνες drift.

Το Σάββατο έγιναν ελευθερα δοκιμαστικά για όλους ενώ την Κυριακή ξεκίνησε η μέρα με λίγα ελεύθερα και στην συνέχεια με βαθμολογημένα και μάχες για όλες τις κατηγορίες.

Η διαδρομή έγινε τελικά με την αντίθετη φορά της πίστας πράγμα που δυσκόλεψε πάρα πολύ τους περισσότερους αγωνιζόμενους νέους αλλά και παλιούς.

Στο αγωνιστικό κομμάτι τωρα και συγκεκριμένα στην κατηγορία street legal νικητής στον μεγάλο τελικό ήταν ο Παυλοπουλος όπου εντυπωσίασε με τα περάσματα του από την αρχή του αγώνα ενώ στην δεύτερη θεση  του βάθρου ηταν ο πολύ ανεβασμένος Δαρζεντας που όπως φαίνεται στοχεύει ψηλά φέτος.

Την τετράδα έκλεισαν οι Κηπουρος και Μπακουλας , ενώ να σημειώσουμε ότι ο περυσινός πρωταθλητής Γρηγοριου δεν ήταν στην μέρα του και δεν κατάφερε να μπει στις μαχες .

Στην κατηγορια pro είχαμε και εδώ πολλές μάχες με πρωταγωνιστές παλιούς αλλα και νέους οδηγούς.

Οι αιώνιοι αντίπαλοι  Χαντζαρας και Χαρκας ξανά έφτασαν τελικό και όπως ήταν λογικό έδωσαν σκληρές μάχες και κορυφαίο θέαμα.

Ο Χαρκας μετα από σταθερή και αλάνθαστη  οδήγηση ηταν αυτός που πήρε την πρώτη νίκη για φέτος πιέζοντας  τον περυσινό πρωταθλητή Χαντζαρα να κάνει ένα λάθος στην πρώτη τους μάχη και να πάρει τελικά την δεύτερη θέση του 1ου αγώνα για το 2019.

Μεγάλη έκπληξη το τρίτο σκαλί του βάθρου  . . . ενας πολλά υποσχόμενος οδηγός από την street legal ο Νταης μετά από τρομερή οδήγηση κατάφερε από τον 1ο του αγώνα στην pro να ανέβει στο βάθρο!!

Στην τέταρτη θέση μετά από ζημιά στην μετάδοση σκαρφάλωσε ο ορεξάτος  Τσελος με τον γορίλα του από τον Πυργο ο οποίος έκανε ωραία εμφάνιση.

Στην πέμπτη θέση είχαμε άλλον ένα πολλά υποσχόμενο οδηγό από την street legal τον Δημου ο οποίος όπως φαίνεται θα έχει πολύ καλή πορεία φέτος εάν συνεχίσει έτσι.

Την εξαδα έκλεισε ο ανανεωμένος Λεοντης με την πανέμορφη αλλα και πολύ βελτιωμένη γιαπωνέζα του ο οποίος έδωσε πολύ ωραίο θέαμα.

Μετα το τέλος των μαχών έγιναν και οι απονομές με πολύ κόσμο να χειροκροτεί τους νικητές , ενώ το ραντεβού ανανεώθηκε για τον 2ο αγώνα του πρωταθλήματος το σκ 20 και 21 Απριλίου.