Tο Σαββατοκύριακο 26 και 27 Οκτωβρίου οι καλύτεροι Drifters της χώρας μας αποβιβάστηκαν στο πανέμορφο νησί της Ρόδου για τον 6ο γύρο του πανελληνίου πρωταθλήματος drift.

Στο εξωτερικό εδώ και χρόνια αρκετοί αγώνες Drift γίνονται μέσα σε πόλεις . .έτσι λοιπόν  για πρώτη φορά και στην χώρα μας έγινε αγώνας drift μέσα σε πόλη και όχι σε οποιαδήποτε πόλη  . . .αλλά στη πανέμορφη πόλη της Ρόδου!!

Ο Αση σε συνεργασία με τον Συμαρ μετα από πολλά εμπόδια και επιμονή , δούλεψαν σκληρά και το αποτέλεσμα ήταν ένας μοναδικός και απίστευτα καλός αγώνας που τον ευχαριστήθηκαν όλοι οι οδηγοί αλλά και οι περίπου 2000 θεατές που βρέθηκαν εκεί.

Οι αγώνες ξεκινούσαν μετα τις 17.00 ενώ κράτησαν μέχρι τις 23.00 και τις δυο ημέρες ενώ ο φοβερός φωτισμός με πολλά λέιζερ και χρώματα σε συνδυασμό με τα πανέμορφα κτίρια , έκαναν τον αγώνα μοναδικό !!

Πολύτιμη η βοήθεια της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου , του Δήμου Ρόδου , του  επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, της τροχαίας , της αστυνομικής διεύθυνσης Δωδεκανήσου και φυσικά της blue star ferries που πάντα στηρίζει τους αγώνες μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η διαδρομή ήταν πολύ εντυπωσιακή και συγχρόνως πολύ τεχνική , πράγμα όμως που δυσκόλεψε τους οδηγούς πιο πολύ απ όσο περίμεναν.

Στο αγωνιστικό κομμάτι τωρα η μικρή κατηγορία Legal είχε δυνατό αγώνα με πολλούς καλούς και νέους οδηγούς.

Ο ανεβασμένος για ακόμα μια φορά Δαρζεντας οδήγησε εκπληκτικά και κέρδισε τον ξεχωριστό αυτό αγώνα της Ρόδου , ενώ ο Κλωναρης  αντιμετώπισε μικρο προβλήματα αλλά παρ όλα αυτά ανέβηκε στην δεύτερη θέση !

Τρίτος στο βάθρο ανέβηκε ο Σιδερης μετα από καλή και σταθερή οδήγηση.

Στην κατηγορία Pro δηλαδή των διπλών περασμάτων έγινε σφαγή από τα βαθμολογημένα !!

Στον αγώνα έγιναν τρομερές μάχες με πολλά απρόοπτα  . . .

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας μέχρι τότε Χαρκας δυστυχώς έπαθε ζημιά στο σαμάν και δεν κατάφερε να μπει στην τελική οκτάδα , σε αντίθεση με τον δεύτερο μέχρι τότε στην βαθμολογία Χαντζαρα , ο οποίος οδήγησε πολύ δυνατά , νίκησε όλους τους αντιπάλους του και πήρε την τρίτη του φετινή νίκη αλλά και την πρωτοπορία στο πρωτάθλημα.

Στην δεύτερη θέση του πιο ξεχωριστού αγώνα drift που έχει γίνει μέχρι τώρα ανέβηκε η έκπληξη του αγώνα  . . . .ο εκ Λαμίας ορμώμενος Δήμος οδήγησε τρομερά και επιθετικά χωρίς λάθη ενώ πέρασμα με το πέρασμα συνεχώς βελτιωνόταν . . στο τέλος για πρώτη φορά στην καριέρα του κατέληξε στον τελικό.

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο εντυπωσιακότατος Ασλάνης ο οποίος έκανε το καλύτερο βαθμολογημένο αλλά δεν κατάφερε να προχωρήσει στον τελικό.

Την τετράδα έκλεισε ο πιο μικρός Λυμπέρης απ όλους  . . .ο Γιάννης ο οποίος ξεσήκωσε τους θεατές και  έκανε το starletακι του να πετάει !!

Στην πέμπτη θέση ο Λαγός ο οποίος σίγουρα δεν έκανε αυτό που θα ήθελε αλλά παρ όλα αυτά μάζεψε σημαντικούς βαθμούς για την συνέχεια του πρωταθλήματος.

Την εξάδα έκλεισε άλλος ένα πολύ δυνατός Λυμπέρης αλλά άτυχος σε αυτόν τον αγώνα, ο Μανώλης ο οποίος είχε μια έξοδο τραυμάτισε την γιαπωνεζουλα του αλλά κατάφερε να την γιατρέψει και έτσι έφτασε μέχρι τους προημιτελικούς.

Την οκτάδα έκλεισαν στην έβδομη και όγδοη θέση αντίστοιχα ,  ο Ζάχος από τον Πύργο και ο Μανής από την Κέρκυρα οι οποίοι οδήγησαν και αυτοί καλά αλλά σίγουρα θα μπορούσαν και καλύτερα !!

Μετα το τέλος των μαχών έγιναν και οι απονομές με πάρα πολύ κόσμο να χειροκροτά τους νικητές και με την υπόσχεση ότι του χρόνου θα ξανα επιστρέψουν στο νησί των ιπποτών !!