Το σαββατοκύριακο 18 και 19 Μάρτιου με την πλήρη στήριξη του Υφυπουργείου Αθλητισμού και συγκεκριμένα  του Υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη έγινε ο 1ος γύρος  του Πανελληνίου Πρωταθλήματος DRIFT στο λιμάνι του Ηρακλείου με διοργανωτή τον ΑΣΗ υπο την αιγίδα της ΟΜΑΕ και με την βοήθεια της περιφέρειας Κρήτης.

Παρά το αρκετό κρύο και τον δυνατό αέρα πάνω από 4000 θεατές και 50 περίπου αγωνιζόμενοι πέρασαν την πύλη του λιμανιού και απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι οι αγώνες drift στο λιμάνι του Ηρακλείου παραμένουν πρώτοι σε προτίμηση τρελαμένων θεατών και των δυνατότερων οδηγών από ολόκληρη την χώρα μας.

Μιλάμε για τον δυνατότερο αγώνα πρωταθλήματος που έχει γίνει ποτέ και σε νούμερο αλλα και σε ποιότητα αγωνιζομένων και όπως ήταν λογικό έγιναν περασματάρες και μάχες που δεν θα ξεχαστούν ποτέ !!

Στην κατηγορία Drift 3 μέχρι το τέλος έφτασαν οι Χωραφακης και Μαλλιαρος οι οποίοι πονοκεφάλιασαν τους κριτές μέχρι να βγάλουν νικητή , τελικά  ο Χωραφακης πήρε μια ακόμη νικη αφήνοντας τον πολύ σταθερό Μαλλιαρο στην δεύτερη θέση.

Στον μικρό τελικό έφτασαν οι Ματθαιου και Σειμενης έκλεισαν την τετράδα με αυτή την σειρά οδήγησαν πολύ καλά και χάρισαν και αυτοί πλούσιο θέαμα σε όλους.

Στην κατηγορία Drift 2 ο ανεβασμένος Σαμαράς κέρδισε στον τελικό  τον σταθερότατο γιατρό Ματθαιου με τους Παλαιολογο και Ζακαρ να ακολουθούν με αυτή την σειρά στον μικρό τελικό.

Τέλος στην κατηγορία Pro και τα μεγάλα παιδιά έγινε της τρελής!!

36 συμμετοχές έτρεξαν το Σάββατο αλλα τελικά την Κυριακή έγινε 24αδα λόγω πολλών μηδενικών που πήραν  πολλοί δυνατοί οδηγοί στα βαθμολογημένα του Σαββάτου  !!

Ο νικητής του πιο δύσκολου ελληνικού αγώνα που έχει γίνει μέχρι τώρα και νικητής όλων των μαχών που έδωσε ήταν ο 3 φορές πρωταθλητής Ελλάδος  Λαγός που πραγματικά εντυπωσίασε με την απόδοση του αλλά και την σταθερότητα του ενω δεύτερος του μεγάλου τελικού μετα από πολλά τρελά οριακά εξωτερικά περάσματα ήρθε ο Βερνίκος με το Νιssan του.

Στον μικρό τελικό είχαμε τον πιτσιρικά Γρυλη εναντίον του Ζιλιμπινακη.

Ο μικρός από την Κω θα μπορούσε να πάει και στον μεγάλο τελικό άλλο ένα πρόβλημα στο μοτέρ στην μάχη της  τετράδας τον έκανε να χάσει κι έτσι αρκέστηκε στον μικρό τελικό τον οποίο νίκησε μιας και είχε λύσει το πρόβλημα στο μοτέρ  του , εδώ να πούμε ότι και η επίδοση του Ζιλιμπινακη μας θυμησε τον παλιο Ζιλιμπινακη. . , ζόρισε τον πιτσιρικά, έχασε αλλά άξια κατέκτησε την τέταρτη θέση σε έναν τόσο δύσκολο αγώνα χωρίς καθόλου προπόνηση και προετοιμασία.

Την πέμπτη θέση κατέκτησε ο αθόρυβος αλλα αποτελεσματικός τελικά Χρυσανθοπουλος ο οποίος έτρεξε με δανεικό αμάξι από την ομάδα του Λαγού !! ενώ την εξάδα έκλεισε ο τρομερός Γκραβας από την Κόρινθο ο οποίος έκανε τον καλύτερο αγώνα της καριέρας του με φοβερά περάσματα και παίρνοντας τον τίτλο του οδηγού έκπληξη σε αυτόν τον αγώνα.

Στις θέσεις 7 και 8 είχαμε τους τρελαμένους νησιώτες Τσαγκαράκη και Μυλιωτη ενώ την δεκάδα φωτιά  έκλεισαν οι επίσης πολύ καλοί Τουντας και Σπονδυλιδης.

Μετα το τέλος των αγώνων έγιναν και οι απονομές με πάρα πολύ κόσμο να κάθετε μέσα στο κρύο για να χειροκροτήσει και να δει από κοντά τους νικητές με τον υφυπουργό αθλητισμού να κάνει τις απονομές και την λήξη των αγώνων.