Ο 1ος αγώνας του Παγκρητίου κυπέλλου scramble 2019 έγινε την Κυριακή 20 Ιανουάριου στο  μαγευτικό δάσος του Αρκαδίου , στον γνωστό χώρο που κάθε φορά μας παραχωρεί η μονή Αρκαδίου.

Περίπου 40 συμμετοχές πήραν μέρος σε μια διαδρομή πιο ανοιχτή και πιο μεγάλη από προηγούμενους αγώνες ενώ για ακόμη μια φορά ήταν τρομερά ευχάριστη και εύκολη για όλους τους αθλητές.

Τυχεροί όσοι έτρεξαν πρώτοι μιας και το τερέν ήταν ιδανικό ενώ αυτοί που έτρεξαν δεύτεροι έτρεξαν με πολύ λάσπη  σε πολύ δυσκολότερο τερέν λόγω της βροχής που έπεσε.

Στην κατηγορία των νέων αθλητών το βάθρο ήταν Ρεθεμνιώτικη υπόθεση , έτσι λοιπόν ταχύτερος όλων ήταν ο Κλαψινος με δεύτερο τον Καγκα και τρίτο τον Γιουκακη.

Στους Βετεράνους άνετα πρώτος για άλλη μια φορά ήταν ο Καργυωτακης από τα Χανιά με δεύτερο τον Βαιγκουση επίσης από Χανιά κάνοντας τον καλύτερο αγώνα του μέχρι τώρα , και τρίτο τον Παγκαλο που επίσης έκανε πέτυχε τον καλύτερο τερματισμό του έως τώρα.

Στην κατηγορία Expert οι Σκυβαλος και Πασπάτης τερμάτισαν με αυτή την σειρά και έδωσαν δυνατό θέαμα στους θεατές.

Στην κατηγορία Sp1 ταχύτερος όλων με διαφορά ήταν ο Γιαγκιοζης Σ με δεύτερο τον απροπόνητο Παναρετακη και τριτο τον Τσαγκαρη με το μπλε διχρονακι του.

Στην Sp2 είχαμε δυνατούς οδηγούς με άγριες διαθέσεις . . . ο Φανουρακης πήρε την νίκη αλλά όχι εύκολα όμως μιας και ο Μιτιλινεος με την καινούρια του γιαπωνεζουλα οδήγησε πολύ σταθερά και απείλησε αρκετές φορές τον Νικόλα αλλά χωρίς αποτέλεσμα τελικά, αφήνοντας τον Λιονη στην τρίτη θέση μετα από πολλές ατυχίες ενώ να πούμε ότι εάν δεν ήταν άτυχος θα βλέπαμε 3 οδηγούς για την κατάκτηση της πρώτης θέσης.

Μετά το τέλος των αγώνων έγιναν και οι απονομές με βροχούλα , και το ραντεβού ανανεώθηκε για τον 2ο αγώνα μέσα στον Φεβρουάριο.