Το σκ 14-15/10  ο ΑΣΗ υπο την αιγίδα της ΟΜΑΕ και με συνδιοργανωτή την περιφέρεια Κρήτης , διοργάνωσε το Mdc drift με μερικούς απο τους καλύτερους οδηγούς της Ευρώπης , Ελλάδας και Κύπρου.

Με σύμμαχο τον καιρό ,  και σε συνδυασμό τις πολύ δυνατές συμμετοχές , την γρήγορη και άκρως θεαματική διαδρομή , το κορυφαίο επίπεδο των οδηγών  και τον πολύ καπνό …το αποτέλεσμα ήταν εκρηκτικό!!

Όλο το σαββατοκύριακο έγιναν τρομερά περάσματα και πολύ δυνατές μάχες απο τους 32 οδηγούς που πήραν μέρος και όλοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό.

Οι περίπου 3000 θεατές που βρέθηκαν εκεί,  δύσκολα θα ξεχάσουν αυτό που έζησαν στο λιμάνι του Ηρακλείου μιας και πλέον ο αγώνας  έχει γίνει πλέον θεσμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο ουκρανός Alex Golovnya πήρε την νίκη , οδήγησε ολο το σαββατοκύριακο επιθετικά με πολύ θέαμα και δεν άφησε το περιθώριο σε κανένα να υον πλησιάσει.

Στην δεύτερη θέση του βάθρου έκατσε ο Δορος Φραντσέσκο απο την Κύπρο οπου εντυπωσίασε με την οδήγηση του και την ταχύτητα του , ενώ την τριάδα έκλεισε ενας άλλος πολύ δυνατός κύπριος οδηγός ο Σπαρσης με το εντυπωσιακό skyline του το οποίο μοίρασε άφθονο θέαμα στους θεατές.

Μετά το τέλος των αγώνων έγιναν και οι απονομές με πολύ κόσμο να χειροκρότει τους νικητές.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για του χρόνου στο ίδιο μέρος , ίδια εποχή.