Το σαββατοκύριακο 16 και 17 Ιουλίου η pro action για πρώτη φορά επιχείρησε να διοργανώσει στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο ΟΑΚΑ ένα διήμερο festival με επίκεντρο το αγωνιστικό αυτοκίνητο και μοτοσυκλέτα απο όλα τα είδη αγώνων που γίνονται στην Ελλάδα.

Λόγο αρκετών αγώνων basket και ποδοσφαίρου η ημερομηνία του 1ου Athens Motosport Festival μπήκε μέσα στον Ιούλιο . . . παρά την ακατάλληλη περίοδο λόγο καλοκαιρινών διακοπών και ζέστης , πάνω απο 4000 θεατές   πέρασαν απο εκεί και είδαν 50 περίπου περίπτερα , σημάδι το οποίο δείχνει οτι ο κόσμος του motosport είναι ακόμα ζωντανός .. , ενώ για το 2017 το Festival θα γίνει Μάιο η Ιούνιο για ακόμα μεγαλύτερη προσέλευση θεατών αλλά και εκθετών.

Ο θεατής μπορούσε να δει περίπτερα με τα σημαντικότερα καταστήματα – αντιπροσωπείες με αγωνιστικά εκθέματα απ όλα τα είδη αγώνων , με βελτιώσεις – αξεσουάρ – ένδυση – λιπαντικά – – ελαστικά – αυτοκόλλητα και πάρα πολλά άλλα πάντα σε σχέση με το motosport .

Επίσης κατα την διάρκεια της έκθεσης κάθε μέρα γινοντουσαν , 6 shows μέσα σε μια ειδικά διαμορφωμένη arena ακριβώς μπροστά απο τα περίπτερα, έτσι ο επισκέπτης ήταν συνεχώς δίπλα στα περίπτερα και συγχρόνως παρακολουθούσε και τα shows..

Τα shows ήταν πολλά και δυνατά , μέρα και βράδυ…… 3 φορές την ημέρα ένας απο τους καλύτερους stunt mans της Ευρώπης ο πορτογάλος Arrepiado τρέλανε τον κόσμο με τα απίστευτα κόλπα του με ένα smart με μοτέρ hayabusa , με ένα gsxr750 , με ένα rmz450 και με μια γουρούνα.

Εκτός απο τον Arrepiado είχαμε και 2 φορές την ημέρα drift shows με μερικούς απο τους καλύτερους οδηγούς της Ελλάδας….(Χαντζαρας – Καπότης – Μιχάλης Α – Ασλάνης – Δημητρίου –   Καραμπακακης και πολλοί άλλοι…)   οι όποιοι κάπνισαν όλη την περιοχή σε μια πολύ θεαματική διαδρομή μέσα στην arena ,   επίσης άλλες 2 φορές την ημέρα ο επισκέπτης μπορούσε να δει απο πολύ κοντά εκκινήσεις απο αγωνιστικές μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα dragster σε κανονικές συνθήκες αγώνα…δηλαδή τα πρώτα 18μ με κόλα για καλύτερη πρόσφυση αλλά και με το δέντρο της εκκίνησης για να έχουμε εικόνα του χρόνου που έκαναν …. οι οδηγού που συμμετείχαν σε αυτό ήταν όλοι αγωνιζόμενοι του πανελληνίου πρωταθλήματος dragster με πολλα αγωνιστικά οχήματα απο διάφορες κατηγορίες.

Eκτός απο τα παραπάνω έγιναν και 2 φορές την ημέρα απο 2 Gymkhana shows απο 6 πολύ καλούς οδηγούς απο διάφορα είδη αγώνων , αυτό έγινε για να πάρει ο κόσμος μια ιδέα για το τι θα δει στον Μαραθώνα τον ερχόμενο Οκτώβριο με τον Ken Block…. οι οδηγοί που συμμετείχαν ήταν ο πολύ καλός χωμάτινος Βελανης με το evo του όπου ξεσήκωσε το κοινό με τα περάσματα του , ο αναβασιάρης Pete Παρθένης με το evo – τέρας του , ο πολύ εντυπωσιακά γρήγορος και καπνιστός Δημητριου όπου ξεσηκώνει τα πλήθη στις αναβάσεις , οι Χαντζαρας και Καπότης κορυφαιοι drifters και ο πιστάκιας Ρουστεμης με το 500αρι του.

Κατα γενική ομολογία το 1ο Athens Motosport Festival ηταν απόλυτα επιτυχημένο , παρα την λάθος εποχή , μπήκαν πολύ γερά θεμέλια για του χρόνου ώστε να ξαναγίνει σε πιο κατάλληλη εποχή με πολύ περισσότερο κόσμο , έκθετες αλλα και shows……ραντεβού λοιπόν το 2017 για το 2ο Athens Motosport Festival . .

 

Και εδω το επισημο video . .