Φέτος η αυλαία του Drift έκλεισε με έναν ξεχωριστό αγώνα   . . . . .  το λιμάνι του Πειραιά ήταν ο χώρος που έγιναν οι τελευταίες μάχες για το 2018 από τους 60 καλυτέρους Drifters της χώρας μας.

Μετα από πολύ προσπάθεια και σωστές κινήσεις ο ΑΣΗ υπο την αιγίδα της ΟΜΑΕ κατάφερε να πάρει τον φανταστικό χώρο στην πύλη ε12 για να διοργανώσει το μοναδικό Mdc Drift για φέτος.

Πάνω από 60 συμμετοχές από ολόκληρη την Ελλάδα έστησαν τις ομάδες τους στο λιμάνι του Πειραιά και για 2 συνεχόμενες μέρες πρωί -βράδυ ,έφαγαν πάνω από 300 ελαστικά και έδωσαν μάχες που δεν θα ξεχαστούν ποτέ.

Το θέαμα ήταν φοβερό  μιας και η εντυπωσιακότατη διαδρομή σε συνδυασμό με το χειροκρότημα των περίπου 2500 θεατών δημιούργησαν μια μοναδική ατμόσφαιρα και πραγματικά αξέχαστη εμπειρία για θεατές αλλά και αγωνιζόμενους. .

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα και συγκεκριμένα στην κατηγορία legal είχαμε πάνω από 8 οδηγούς που ξεχώρισαν και στόχευαν βάθρο.

Τελικά αυτοί που επικράτησαν ήταν οι Τοσκάνης , Παυλόπουλος και Σπονδυλιδης όπου και έκαναν το 1-2-3 στο βάθρο μετα από περάσματα που θα ζήλευαν και μερικοί οδηγοί της pro!!.

Εδώ να πούμε ότι η legal διανύει την καλύτερη της χρονιά και συνεχώς μεγαλώνει , πράγμα που σημαίνει ότι το drift στην pro θα έχει πολύ μέλλον τα επόμενα χρόνια.

Στην μεγάλη κατηγορία την Pro έγινε της τρελής !!

Τα φαβορί για την τελική τετράδα πάρα πολλά και οι μάχες από την πρώτη κι ολας φάση ήταν πολύ δυνατές.

Τελικός νικητής μετα από φοβερά σταθερή και έξυπνη οδήγηση ήταν ο Δημητρόπουλος όπου νίκησε όλους τους αντιπάλους του και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Δεύτερος μετα από απίστευτη οδήγηση ο τρομακτικός Ασλάνης ο οποίος έκανε τον καλύτερο αγώνα της καριέρας του με μεγάλη διαφορά , αφήνοντας πολύ μεγάλους και δύσκολους αντιπάλους εκτός.

Στον μικρό τελικό οι Χαρκας και Λαγός έδωσαν τις δικές τους μάχες με τον Λαγό να επικρατεί και να αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς για την νέα χρονιά.

Την εξάδα έκλεισαν οι Χρυσανθοπουλος και Τούντας οι οποίοι και αυτοί οδήγησαν πολύ εντυπωσιακά και αποτελεσματικά αφήνοντας πολλούς δυνατούς συνδυασμούς στις πιο πίσω θέσεις.

Την εβδόμη θέση κατέλαβε ο γιατρός Φιστας ο οποίος προέρχεται από την κατηγορία legal και στην πρώτη του κι κιόλας επαφή με τα μεγάλα παιδιά έδειξε πολύ θετικά στοιχεία.

Την οχτάδα έκλεισε ο αρχηγός της Σάμου Χαρης Λυμπέρης ο οποίος έκανε και αυτός πολύ δυνατή εμφάνιση και εντυπωσίασε με την σταθερότητα του.

Τέλος ο Γρυλης δεν μπόρεσε να προχωρήσει όσο θα ήθελε και η θεατές δεν είχαν την χαρά να τον δουν να προχωράει μιας και ο αγνώριστος Ασλάνης μετα από 3 επαναλήψεις τον νίκησε οριακά και προχώρησε στην επόμενη φάση.

Να σημειωθεί ότι η βοήθεια από τον ΟΛΠ , το τελωνείο Πειραιά το λιμεναρχείο αλλά και λιμενική αστυνομία   ήταν πάρα πολύ σημαντική.

Μετα το τέλος των αγώνων έγιναν και οι απονομές με πολύ κόσμο και επίσημους να χειροκροτούν τους νικητές  και να ανανεώνουν το ραντεβού τους για τον επόμενο χρόνο.