Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά 20 και 21 Οκτωβρίου το Mediteranean Drift Challenge έγινε στον φιλόξενο Μαραθώνα φυσικά με την βοήθεια του δήμου Μαραθώνα.

Οι εθνική ομάδα της Κύπρου με τα τέρατα της  , οι καλύτεροι Έλληνες οδηγοί παρέα με 3 κορυφαίους ευρωπαίους οδηγούς έκαναν τους 2000  θεατές που πέρασαν από εκεί να παραμιλάνε για πολύ καιρό με τις μάχες και τα περάσματα που είδαν στην πολύ γρήγορη και απαιτητική διαδρομή που ειχαν σχεδιάσει οι άνθρωποι της proaction με μοναδικό στόχο το απόλυτο θέαμα.

Το Σάββατο έγινε προπόνηση με μονά και διπλά περάσματα για όλους τους οδηγούς , ενώ την Κυριακή ξεκίνησαν με  τα βαθμολογημένα και στην συνέχεια την 32αρα του αγώνα.

Στον μεγάλο τελικό της ημέρας προκρίθηκαν μετα από πολλές τρομερές νικηφόρες μάχες οι Dmitry Illyuk  και ο 15χρονος Σταύρος Γριλης !!!

Ο Illyuk οδήγησε σταθερά , άντεξε την πίεση  και τελικά νίκησε  . . . . .ο πιτσιρικάς έχασε και πήρε την δεύτερη θέση εξαιτίας ενός λάθους τα τελευταία μέτρα πριν τον τερματισμό αλλα κέρδισε τα χειροκροτήματα των θεατών και άφησε πάρα πολλές υποσχέσεις για τα χρόνια που θα ακολουθήσουν.

Στον μικρό τελικό πέρασαν   οι Alex Golovnya και Ela Koko από την Κύπρο . . δυο τρελοί οδηγοί που έδωσαν άρρωστο θέαμα και πολύ κοντινά περάσματα , με τελικό νικητή και τρίτο στο βάθρο τον Ela Koko ενώ τελικά στην τέταρτη θέση έκατσε  ο μανιακός Golovnya.

Την εξάδα έκλεισαν οι Μαριου Κυριακος από την Κύπρο μετα από πολύ σωστή και μελετημένη οδήγηση , ενώ στην έκτη θέση η έκπληξη του αγώνα  . . . ο πιτσιρικάς Λυμπερης Γιαννης από την Σάμο  όπου τρέλανε όλο τον κόσμο με τα περάσματα του παρέα με το πιο αδύναμο αυτοκίνητο του αγώνα.

Στην κατηγορία Street Leagal των μονών περασμάτων οι 3 καλύτεροι ήταν οι  Παυλοπουλος , Νταής και Σιμιανος μετά από που ωραίες εμφανίσεις.

Μετά το τέλος του αγώνα έγιναν και οι απονομές με πάρα πολύ κόσμο να χειροκροτεί τους νικητές  . . . .επόμενη στάση το λιμάνι του Ηρακλείου 27-28/10.