Το σαββατοκύριακο 27 και 28 Οκτωβρίου διοργανώθηκε στον γνωστό απίθανο  χώρο  του λιμανιού στο Ηράκλειο της Κρήτης ο 2ος αγώνας του Mediteranean Drift Challenge καθώς και ο 6ος γύρος του  πανελληνίου πρωταθλήματος Drift.

Ο καιρός πολύ καλός  όλο το σαββατοκύριακο , η πίστα άκρως θεαματική και τεχνική , οι οδηγοί πολύ δυνατοί και  εξτασιασμένοι από τα χειροκροτήματα των καλύτερων θεατών της χώρας μας  . .το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ήταν  οι 3000 περίπου  θεατές που βρέθηκαν εκεί να απολαύσουν ένα τρελό διήμερο με περάσματα και μάχες που δεν θα ξεχάσουν ποτέ!!

Το σάββατο το πρωί έγιναν ελεύθερα περάσματα και το απόγευμα τα βαθμολογημένα , ενώ την κυριακή το πρωί έγινε ο 6ος γύρος  του πανελληνίου πρωταθλήματος με την συμμετοχή των καλύτερων  Ελλήνων οδηγών  και το απόγευμα έγινε το Mdc Drift όπου εκτός τους Έλληνες ,  έτρεξαν και όλοι οι Κύπριοι μαζί με τους ξένους οδηγούς.

Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα έγιναν πολλές ανατροπές με αποτέλεσμα να αλλάξουν πολλές θέσεις στην μέχρι τώρα βαθμολογία.

Την 2η νίκη του φέτος πήρε ο πολύ δυνατός Χαντζαρας όπου εντυπωσίασε για άλλη μια φορά ενώ ανέβηκε και στην κορυφή της βαθμολογίας με μια διαφορά ασφαλείας από τον μεγάλο του αντίπαλο Χαρκα ο οποίος πήρε τους βαθμούς της ενδέκατης θέσης χάνοντας πολύτιμους βαθμούς για το κυνήγι του πρωταθλήματος.

Στην δεύτερη θέση του βάθρου ανέβηκε ο Καραμπακακης ο οποίος έκανε τον καλύτερο αγώνα της καριέρας του , οδηγώντας πολύ έξυπνα , εντυπωσιακά αλλα και σταθερά.

Στον μικρό τελικό  μετα από πολλές εντυπωσιακές κερδισμένες μάχες έφτασαν οι Λαγός και Ασλανης με  νικητή και τρίτο στο βάθρο  τον Λαγο , εύκολα όμως μιας και ο Ασλανης δεν κατάφερε να ξεκινήσει λόγο μηχανικού προβλήματος.

Την πεντάδα έκλεισαν οι Δημητρόπουλος  με σταθερά περάσματα όπως πάντα ενώ στην έκτη θέση ανέβηκε ο Λυμπέρης Γιάννης από την Σάμο , ο οποίος έκανε  πάλι  όλο τον κόσμο να μιλάει γι αυτόν . . στην έβδομη θέση ένας παλιός πρωταθλητής ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει ταλαιπωρηθεί από πολλές ζημιές και αναποδιές  . . ο Ζιλιμπινακης επιτέλους οδήγησε και μας χάρισε πολύ όμορφο θέαμα.

Τέλος την οκτάδα έκλεισε άλλος ένας πολύ βελτιωμένος κρητικός οδηγός ο Σγουρακης.

Στον αγώνα του MDC Drift είχαμε και εκεί πολλές ανατροπές και φυσικά επικές μάχες.

Νικητής για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Alex Golovnya όπου με την σχεδόν αλάνθαστη και οριακή οδήγηση του νίκησε τον θαυματουργό και πολύ αποτελεσματικό 15χρονο Σταύρο Γρυλη από την Κω ο οποίος είναι και ο πιο αγαπημένος οδηγός των κριτικών θεατών.

Στην τρίτη θέση ανέβηκε ο Dmitry Illyuk με τον πανίσχυρο δράκο του ο οποίος τον οδήγησε μόνο όπως αυτός ξέρει και κάπνισε όσο μπορούσε τον βασιλιά του Βορά Τάσο Χαρκα όπου και αυτός με την σειρά του οδήγησε όπως πάντα πολύ σταθερά και μελετημένα με ελάχιστα λάθη.

Στην πέμπτη θέση  ο ταλαιπωρημένος κύπριος οδηγός David David ο οποίος με πολύ όρεξη για οδήγηση (μιας και δεν έτρεξε Σέρρες και Μαραθώνα) έκανε φοβερές μάχες και έδωσε τρομερό θέαμα σε κάθε του πέρασμα.

Την εξάδα έκλεισε ο Τσαγκαράκης όπου εάν και τρέχει πλέον μόνο σε αυτόν τον αγώνα χωρίς καθόλου προπόνηση , οδήγησε απλα τρομερά και πέταξε έξω πολλούς δυνατότερούς συνδυασμούς.

Μετα το τέλος των αγώνων εγιναν και οι απονομές με πλήθος κόσμου να χειροκροτεί τους νικητές , ενώ το επόμενο ραντεβού ανανεώθηκε για τις 17-18/11 στην Σπάρτη για τον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος.