Το σαββατοκύριακο 29 και 30 Οκτωβρίου γιόρτασε ο μηχανοκίνητος αθλητισμός στην Ελλάδα . .

Στον Μαραθώνα βρέθηκαν πολλοί κορυφαίοι ξένοι , Έλληνες και κύπριοι οδηγοί απο διάφορα μηχανοκίνητα είδη αγώνων για να αναμετρηθούν στον τελικό του gymkhana grid κόντρα σε πολλά ονόματα όπως ken block , Peter Solberg , Liam doran , Antreas Bakerud και πολλούς άλλους.

Οδηγοί παγκόσμιοι πρωταθλητές και πανελλήνιοι  απο drift , αναβάσεις , χωμάτινα αλλά και rally κοντραρίστηκαν σώμα με σώμα  σε μια διαδρομή πολύ τεχνική που απαιτούσε ακρίβεια και πολύ καλή τεχνική όπου μόνο σε αγώνα gumkhana μπορείς να δεις.

Με σύμμαχο τον καιρό πάνω απο 7000 θεατές πέρασαν το διήμερο απο τον Μαραθωνα και απόλαυσαν κορυφαίο θέαμα με αυτοκίνητα που δεν βλέπεις καθε μέρα . .

Την παρασκευή έγιναν οι ελεύθερες δοκιμές ενώ το Σαββάτο έγιναν τα χρονομετρημένα ώστε οι γρηγορότεροι 32 στα πισωκινητα και οι 16 στα τετρακίνητα να πάρουν ο εισιτήριο για τις κόντρες της Κυριακής.

Πολλά show πραγματοποιήθηκαν κατα την διάρκεια της μέρας όπως αγώνες με buggy , drift show , drag show , stunts με τον terry grand και φυσικά μοναδικά smoke shows με Ken Block και Andreas Bakerud.

Στο αγωνιστικό κομμάτι νικητής στα τετρακίνητα ήταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής rally και rally cross  Peter Solberg μετά απο τρελή οδήγηση που όσοι την είδαν θα την θυμούνται για πάντα… ,  δεύτερος με πάρα πολύ μικρή διαφορά ήρθε ο Liam Doran με το εξωτικό citroen του , ενώ τρίτος ο Nitiss με το πολύ καλοστημένο evo10  και τέταρτος ο Ken Block.

Να αναφέρουμε οτι ταχύτερος όλων απο την ελληνική πλευρά ήταν ο Πάνος Κύρκος ενώ οι Παπαδόπουλος (Καταραμένος)  και ο Βελανης ήταν αυτοί που πέρασαν στην 16αδα της Κυριακής.

Στα πισωκινητα ταχύτερος όλων ήταν ο Luke Woodham , ενώ εδω να πούμε οτι ο Έλληνος οδηγοί που πέρασαν στην 18αδα ήταν οι Χαντζαρας , Κυριακουδης , Σαιτας , Χαρκας , Ξυστρας και Χρυσανθοπουλος.

Ο δήμος του Μαραθώνα έπαιξε σημαντικότατο ρόλο στην υλοποίηση όλου του διημέρου και ιδιαίτερα κ Ψινακη ενω να μην ξεχάσουμε να ευχαριστήσομε και την  περιφέρεια Αττικής , την αστυνομία Μαραθώνα και  το σώμα πυροσβεστών εθελοντών Ν Βουτζα  Μακρής.

Αυτο το διήμερο χαρακτηρίστηκε ως ο καλύτερος αγώνας Gymkhana Grid που έχει γίνει μέχρι σήμερα απο οποιαδήποτε χώρα και φυσικά αυτο ήταν μόνο η αρχή , ετοιμάζονται κι άλλα . .