Το σαββατοκύριακο 7 και 8 Δεκεμβρίου στον Πύργο και συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο του Επιταλιου η proactionμε την ΑΟΛΑΠ διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία το Σαββάτο τον τελικό του πανελληνίου κυπέλλου Dcg  driftκαι την Κυριακή dragdayγια αυτοκίνητα και προπόνηση για  μοτοσυκλέτες.

Για τον τελικό του dcg, και με τα ονόματα που δήλωσαν η πίστα έπρεπε  απλά να τρελάνει οδηγούς και θεατές  κι έτσι έγινε……    χιλιομετρατη και τεχνική με ανάποδες και θετικές κλίσεις σε όλες τις στροφές και με ένα χιλιομετρατο άλμα προς το τελείωμα της διαδρομής  το θέαμα απογειώθηκε και οι 1000 περίπου θεατές που βρέθηκαν εκεί χόρτασαν δυνατά και πολύ καπνισμένα περάσματα απ όλους τους οδηγούς.

Οι συμμετοχές όπως είπαμε και πριν ήταν πολλές και πολύ δυνατές ενώ πολύ ευχάριστη έκπληξη για όλους ήταν η επανεμφάνιση σε αγώνα του DcgDriftτων Παπαλεξοπουλου , Μαρκοπουλου , Καποτη και Ξενικου.

Το πρωί του Σαββάτου έγιναν  ελεύθερα περάσματα , στην συνέχεια βαθμολογημένα και η ημέρα τελείωσε  με τις μάχες της 16αδας.

Τελικός και άξιος νικητής για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά φέτος ήταν ο Ασλάνης ο οποίος οδήγησε πολύ επιθετικά και εντυπωσιακά και συγχρόνως κέρδισε και την δεύτερη θέση της τελικής βαθμολογίας.

Στην δεύτερη θέση του αγώνα , μετά από πολύ σωστή και ανέλπιστα καλή οδήγηση, ανέβηκε  ο Παπαλεξοπουλος  ο οποίος αν και είχε να πιάσει τιμόνι παρά πολύ καιρό , απέδωσε σαν να μην έχει σταματήσει ούτε λεπτό!!

Τρίτος στον αγώνα και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πρωταθλητής αναδείχτηκε ο  Χατζαρας ο οποίος οδήγησε όπως πάντα πολύ εντυπωσιακά και θεαματικά  ενώ  άξια κέρδισε και  το φετινό κύπελλο.

Τέταρτος μετά από πολύ σταθερή και αποτελεσματική οδήγηση , σκαρφάλωσε ο Καποτης ο οποίος αν δεν έβγαινε στα pitsτην ώρα των τελικών θα είχε την ευκαιρία να παλέψει με τον Χατζαρα για την τρίτη θέση.

Πέμπτος ο πάντα θεαματικός Κυριακουδης με το πανέμορφο Silviaτου ο οποίος οδήγησε αρκετά καλά ,  στην έκτη θέση ανέβηκε ο τοπικός οδηγός Τσελος ο οποίος πέρασε στην οκτάδα αφήνοντας πολλούς καλούς οδηγούς εκτός.

Οι Παπαγεωργίου , Φοραδης , Λυμπερης , Ξυνης , Βρακας , Πανοπουλος , Γαβριήλ , Τζουνης , Στεφανατος και Μαρκοπουλος  συμπηρωσαν την δεκαεξαδα με αυτήν την σειρά.

Μετά το τέλος των μαχών έγιναν και οι απονομές του αγώνα αλλά και του φετινού κυπέλλου με παρά πολύ κόσμο να μένει για να χειροκροτήσει τους νικητές.

Μέχρι την επόμενη μέρα οι άνθρωποι της proactionείχαν μετατρέψει  τον χώρο του αεροδρομίου από πίστα drift, σε πίστα dragsterγια να φιλοξενήσει το dragday της Κυριακής.

Πάνω από 60 συμμετοχές  βρέθηκαν εκεί και έκαναν από 4 περάσματα ενώ σημειώθηκαν  μερικοί πολλοί εντυπωσιακοί χρόνοι σε αυτοκίνητα αλλά και μοτοσυκλέτες.

Η ημέρα ήταν καλή χωρίς ιδιαίτερο κρύο κι έτσι πάνω από 1500 θεατές ήρθαν για να δουν  περάσματα , καλούς χρόνους και πολύ δυνατές κόντρες.

Μερικοί από τους κορυφαίους χρόνους που σημειώθηκαν ήταν ο Βαλογιανης με το Subaru 9,6  και  oΛαινας επιτέλους έπεσε κάτω από το 10 με χρόνο 9,9 , ενώ στις μοτοσυκλέτες οι Αρβανιτης και Νατσιος έπεσαν στο 8,9.

Μετά το τέλος των περασμάτων έγιναν και οι απονομές ,  με το ραντεβού να ανανεώνετε για του χρόνου με καλύτερους και ασφαλέστερους αγώνες.

καλές γιορτές